Βιογραφικό

  Η υπεύθυνη του κέντρου Κόλλια Αναστασία είναι πτυχιούχος του τμήματος λογοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας, κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή και μέλος του συλλόγου Επιστημόνων λογοπαθολόγων – λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Ακόμη, είναι κάτοχος πιστοποίησης της γνώσης του Συστήματος Γραφής & Ανάγνωσης Τυφλών BRAILLE και είναι Μετεκπαιδευθείσα στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

  Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή («Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης»  Δια-Ιδρυματικό – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»).

  Καθ΄όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής της πορείας έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά κέντρα και παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν τη χορήγηση διαγνωστικών δοκιμασιών και την εφαρμογή προγραμμάτων αποκατάστασης θεραπείας και εκπαίδευσης, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα των διαταραχών επικοινωνίας λόγου και ομιλίας. Κάποιες από τις μεθόδους στις οποίες έχει εκπαιδευτεί είναι το γλωσσικό πρόγραμμα MAKATON, η βασική κατάρτιση στο Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS και η μέθοδος TEACCH. Ακόμη, είναι πιστοποιημένη στην εφαρμογή της ORAL PLACEMENT THERAPY για τις λειτουργίες του στόματος και στο σύστημα M.O.R.E. για τις αισθητηριακές και στασικές λειτουργίες του στόματος κ.α.

  Από το Ιούλιο του 2018 διατηρεί ιδιωτικό κέντρο στο Γέρακα Αττικής, εφαρμόζοντας εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας παιδιών και ενηλίκων και συντονίζοντας ομαδικά προγράμματα θεραπείας.

*Σε περίπτωση αδυναμίας μετακίνησης του παιδιού στο χώρο του κέντρου λόγω κινητικών ή άλλων ιατρικών προβλημάτων δίνεται η δυνατότητα για κατ’οίκον συνεδρίες.