Θεραπευτική Ομάδα

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Λογο…Θεραπεύειν» αποτελείται από λογοθεραπεύτριες, εργοθεραπεύτριες, ψυχολόγο, ειδική παιδαγωγό και φιλόλογο.

ΚΟΛΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Υπεύθυνη Κέντρου, Λογοθεραπεύτρια, MSc στην Ειδική Αγωγή

Κόλλια Αναστασία – Υπεύθυνη Κέντρου, Λογοθεραπεύτρια MSc

Η υπεύθυνη του κέντρου Κόλλια Αναστασία είναι πτυχιούχος του τμήματος λογοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας και κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), καθώς και μέλος της επιστημονικής ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος του συλλόγου για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Ακόμη, είναι κάτοχος πιστοποίησης της γνώσης του Συστήματος Γραφής & Ανάγνωσης Τυφλών BRAILLE. Επιπλέον, είναι Μετεκπαιδευθείσα στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» & Μονάδα Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ του Αιγινητείου Νοσοκομείου) και έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή («Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» Δια-Ιδρυματικό – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής της πορείας έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών, ενώ σημαντική είναι η συμβολής της σε εθελοντικές δράσεις. Τα τελευταία 2 χρόνια παρέχει εθελοντική εργασία ως λογοθεραπεύτρια στο Δήμο Παλλήνης. Από το Ιούλιο του 2018 διατηρεί το κέντρο ειδικών θεραπειών «Λογο…Θεραπεύειν» στον Γέρακα Αττικής, εφαρμόζοντας εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας παιδιών και ενηλίκων και συντονίζοντας ομαδικά προγράμματα θεραπείας.

Τέλος, παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν τη χορήγηση διαγνωστικών δοκιμασιών και την εφαρμογή προγραμμάτων αποκατάστασης θεραπείας και εκπαίδευσης, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα των διαταραχών επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας. Κάποιες από τις μεθόδους στις οποίες έχει εκπαιδευτεί είναι το γλωσσικό πρόγραμμα MAKATON, η βασική κατάρτιση στο Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS και η μέθοδος TEACCH. Ακόμη, είναι πιστοποιημένη στην εφαρμογή της ORAL PLACEMENT THERAPY για τις λειτουργίες του στόματος και στο σύστημα M.O.R.E. για τις αισθητηριακές και στασικές λειτουργίες του στόματος, στην Εντατική Αλληλεπίδραση (Intensive Interaction), στις λειτουργίες τις Όρασης και στο πώς αυτή επιδρά στην Μαθησιακή Διαδικασία, στη λειτουργικότητα στο Φάσμα του Αυτισμού και στην Νευρολογική Αποκατάσταση, καθώς και στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (S.I.) για Λογοθεραπευτές κ.α. Tέλος, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί Εποπτείες Λογοθεραπείας, καθώς και εποπτικά σεμινάρια που αφορούν την Λογοθεραπεία, αλλά και γενικότερα τον κλάδο της Ειδικής Αγωγής.

ΣΟΦΙΑ ΤΣΑΓΚΑΝΑ, Ψυχολογος

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ-ΜΑΡΙΑ ΑΝΩΓΙΑΤΗ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

ΓΚΟΥΑΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΙΝΑ)

ΚΑΖΑΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Καζαμία Βασιλική, Εργοθεραπεύτρια

H Καζαμία Βασιλική είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Αθήνας. Κατά τη φοίτησή της στο ΑΤΕΙ συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, μέσα από το οποίο έκανε μέρος της πρακτικής της άσκησης στο νοσοκομείο Sodersjukhuset Hospital, Department of Hand Surgery και στο κέντρο αποκατάστασης Rehab Station Stockholm. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Karolinska Institutet της Σουηδίας με θέμα «Community- and Home – based rehabilitation – Cultural perspectives» και «Analysis of literature from an occupational perspective». Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ίδρυμα, εκπονώντας ερευνητική πτυχιακή εργασία με θέμα: «Διερεύνηση της κλινικής συλλογιστικής των εργοθεραπευτών στην Ελλάδα».

Αναφορικά με την κλινική εμπειρία, έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις, όπως το εθελοντικό πρόγραμμα με θέμα: «Άσκηση και βελτίωση της κίνησης μέσα από την  χρήση Υποστηρικτικής Τεχνολογίας». Το πρόγραμμα διοργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου, διήρκησε ενάμιση χρόνο και απευθυνόταν σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Επίσης, έχει εργαστεί σε παιδιατρικά πλαίσια για τέσσερα χρόνια ως εργοθεραπεύτρια με παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα, αυτισμό, παιδιά με ψυχοκινητική καθυστέρηση, καθώς και ελλείμματα αδρής και λεπτής κινητικότητας. Τέλος, επιδιώκοντας να εξελιχθεί επαγγελματικά και γνωστικά πάνω στο αντικείμενο, συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Λιβανού Κυριακή – Λογοθεραπεύτρια

 Η Λιβανού Κυριακή είναι απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ηπείρου, στα Ιωάννινα. Το τρέχον χρονικό διάστημα πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of Nicosia, στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Επιπλέον, είναι κάτοχος πιστοποίησης της γνώσης του Συστήματος Γραφής & Ανάγνωσης Τυφλών BRAILLE. Έχει εργαστεί σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα θεραπειών στην Αττική, αναλαμβάνοντας ποικίλα περιστατικά, αλλά και ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε σχολεία. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την αξιολόγηση και την παρέμβαση στον τομέα της Λογοθεραπείας. Κάποιες από τις εκπαιδεύσεις είναι η Βασική κατάρτιση στο Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS, το Βασικό Σεμινάριο του Γλωσσικού Προγράμματος ΜΑΚΑΤΟΝ, Σεμινάριο στην Εντατική Αλληλεπίδραση Intensive Interaction, το Palin Parent Child Interaction Τherapy για τον τραυλισμό, ενώ έχει παρακολουθήσει Εποπτείες Αναπτυξιακής Λογοθεραπείας και Εποπτικά Σεμινάρια Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής (Αξιολόγηση και Παρέμβαση) που αφορούν την Καθυστέρηση Λόγου και Ομιλίας, τις Αρθρωτικές και Φωνολογικές Διαταραχές, την Βαρηκοΐα, τον Τραυλισμό, τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), τις Μαθησιακές Δυσκολίες, την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή (SLI) και τις Νευρογενείς Διαταραχές Επικοινωνίας, καθώς και το Workshop Θεραπευτών Ένταξης (Συνοδούς) Παιδιών με ΔΑΦ.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΟΛΟΒΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ, SI

Η Καλογιάννη-Κολοβού Στεφανία αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας στην Αθήνα. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια σε κέντρα ειδικών θεραπειών παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει εκπαιδευτεί και στους τρεις κύκλους της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (SI- Sensory Intervention) και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με θέμα την αισθητηριακή ολοκλήρωση. Έχει εμπειρία με παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως αυτισμό, δυσπραξία, ΔΕΠ-Υ, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, παιδιά με ψυχοκινητική καθυστέρηση, καθώς και με παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αδρή και λεπτή κίνηση. Στις θεραπείες της εντάσσει τις τις αρχές της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, της εντατικής αλληλεπίδρασης, τις βασικές αρχές της εργοθεραπείας για την εμπλοκή σε έργα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάλογα με την χρονολογική ηλικία, το σύστημα PECS, MAKATON κα. Τέλος, αυτή την περίοδο παρακολουθεί το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑΚΟΥ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Η Στρογγυλάκου Μαρία αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Είναι φιλολόγος με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και έχει πολυετή εμπειρία με μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς και με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δυσγραφία, ΔΕΠ-Υ, δυσαριμθησία. Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του ΕΚΠΑ. Επιπλέον, είναι κάτοχος πιστοποίησης της γνώσης του Συστήματος Γραφής & Ανάγνωσης Τυφλών BRAILLE και έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση σε μονάδες Ειδικής Αγωγής. Στις μεθόδους διδασκαλίας της χρησιμοποιεί εξατομικευμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δυσκολίες του κάθε μαθητή και παρέχει έτοιμο υλικό προς διευκόλυνση όλων των μαθητών. Τέλος, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την Αρχαία και Νέα Ελληνική Γλώσσα, τις μαθησιακές δυσκολίες και ό,τι σχετικό με την Ειδική Αγωγή.