Θεραπευτικη Ομαδα

Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Λογο…Θεραπεύειν» αποτελείται από λογοθεραπεύτριες, εργοθεραπεύτριες, ψυχολόγο, σύμβουλο ψυχικής υγείας, ειδικούς παιδαγωγούς και φιλόλογο.

ΚΟΛΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Υπεύθυνη Κέντρου, Λογοθεραπεύτρια, MSc στην Ειδική Αγωγή

Κόλλια Αναστασία – Υπεύθυνη Κέντρου, Λογοθεραπεύτρια MSc

Η υπεύθυνη του κέντρου Κόλλια Αναστασία είναι πτυχιούχος του τμήματος λογοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας και κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), καθώς και μέλος της επιστημονικής ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος του συλλόγου για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Ακόμη, είναι κάτοχος πιστοποίησης της γνώσης του Συστήματος Γραφής & Ανάγνωσης Τυφλών BRAILLE. Επιπλέον, είναι Μετεκπαιδευθείσα στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Ειδικό Ιατρείο Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» & Μονάδα Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ του Αιγινητείου Νοσοκομείου) και έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή («Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» Δια-Ιδρυματικό – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής της πορείας έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών, ενώ σημαντική είναι η συμβολής της σε εθελοντικές δράσεις. Τα τελευταία 2 χρόνια παρέχει εθελοντική εργασία ως λογοθεραπεύτρια στο Δήμο Παλλήνης. Από το Ιούλιο του 2018 διατηρεί το κέντρο ειδικών θεραπειών «Λογο…Θεραπεύειν» στον Γέρακα Αττικής, εφαρμόζοντας εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας παιδιών και ενηλίκων και συντονίζοντας ομαδικά προγράμματα θεραπείας.

Τέλος, παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν τη χορήγηση διαγνωστικών δοκιμασιών και την εφαρμογή προγραμμάτων αποκατάστασης θεραπείας και εκπαίδευσης, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα των διαταραχών επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας. Κάποιες από τις μεθόδους στις οποίες έχει εκπαιδευτεί είναι το γλωσσικό πρόγραμμα MAKATON, η βασική κατάρτιση στο Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS και η μέθοδος TEACCH. Ακόμη, είναι πιστοποιημένη στην εφαρμογή της ORAL PLACEMENT THERAPY για τις λειτουργίες του στόματος και στο σύστημα M.O.R.E. για τις αισθητηριακές και στασικές λειτουργίες του στόματος, στην Εντατική Αλληλεπίδραση (Intensive Interaction), στις λειτουργίες τις Όρασης και στο πώς αυτή επιδρά στην Μαθησιακή Διαδικασία, στη λειτουργικότητα στο Φάσμα του Αυτισμού και στην Νευρολογική Αποκατάσταση, καθώς και στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (S.I.) για Λογοθεραπευτές κ.α. Tέλος, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί Εποπτείες Λογοθεραπείας, καθώς και εποπτικά σεμινάρια που αφορούν την Λογοθεραπεία, αλλά και γενικότερα τον κλάδο της Ειδικής Αγωγής.

ΣΟΦΙΑ ΤΣΑΓΚΑΝΑ, Ψυχολογος

Τσαγκανά Σοφία, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

Η Τσαγκανά Σοφία είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού

Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατα τη φοίτησή της στο ΕΚΠΑ, έχει ολοκληρώσει δύο περιόδους πρακτικής άσκησης, αρχικά στο Κέντρο Ημέρας του Ψυχιατρικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς, και έπειτα στο Κέντρο Ημέρας Αστέγων και Οικοτροφείο ατόμων με σχιζοφρένεια της Μ. Κ. Ο. ΚΛΙΜΑΚΑ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΕΚΠΑ με την εκπόνηση της πτυχιακής της εργασίας με θέμα ‘’Μεταγνωστικές δεξιότητες παιδιών και εφήβων’’. Παράλληλα, προσέφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά στον οργανισμό του Χαμόγελου του Παιδιού, σε ασυνόδευτα και νοσηλευόμενα παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία και Αγλαία Κυριακού. Έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Κλινικής Ψυχολοπαθολογίας Παιδιών και Ενηλίκων στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Έχει αποφοιτήσει απο το ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και κλινικής άσκησης με τίτλο ‘Κλινική Ψυχοπαθολογία και Σύγχρονες Θεραπευτικές Προσεγγίσεις’ της Μ.Κ.Ο. ΚΛΙΜΑΚΑ. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, Λόγω Ψυχής, αποφοιτώντας απο το τετραετές κλινικό πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Εξειδικεύτηκε στο συνθετικό συστημικό μοντέλο SANE (Systemic-Attachment-Narrative-Encephalon), που εμπλουτίζει τη συστημική προσέγγιση με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική διαλογική ψυχολογία και τα σύγχρονα ευρύματα νευροεπιστημών. Η διπλωματική της εργασία με την οποία και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Λόγω Ψυχής, πραγματεύεται τη διαχείριση αγχωδών διαταραχών στο πλαίσιο της διαχείρισης περιπλεγμένου πένθους.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων και συνεδρίων με θέμα τις ψυχολογικές θεωρίες και τεχνικές θεραπευτικής παρέμβασης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε το εξάμηνο σεμινάριο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας ζεύγους του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, του Ε.Κ.Π.Α.. Σε συνεργασία με συναδέλφους, έχει εκπονήσει και παρουσιάσει ποιοτικές έρευνες, αρχικά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαλογικού Εαυτού (10th International Conference on the Dialogical Self, Μπράγκα, Πορτογαλία, 2018), όπως επίσης και στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας ( EFTA-SIPPR 10th Conference of the European Family Therapy Association, 11-14 Σεπτεμβρίου 2019, Νάπολη, Ιταλία).
Σχετικά με την κλινική της εμπειρία, πέραν των πρακτικών της ασκήσεων σε προπτυχιακό επίπεδο, έχει συμμετάσχει ως ειδικευόμενη συστημική θεραπεύτρια στο πρόγραμμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ψυχοθεραπείας, στο Ινστιτούτο Λόγω Ψυχής, όπως επίσης και σε ομάδα ψυχοθεραπείας. Έχει εργασθεί σε ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, όπου ως ψυχολόγος παρείχε συνεδρίες συμβουλευτικού και ψυχοθεραπευτικού χαρακτήρα σε παιδιά και εφήβους, πραγματοποιούσε λήψεις ψυχολογικών ιστορικών των ανηλίκων, και διαχειριζόταν κρίσεις εντός της δομής.

ΑΝΩΓΙΑΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ-ΜΑΡΙΑ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Ανωγιάτη Νικολέττα-Μαρία, Εργοθεραπεύτρια

Η Ανωγιάτη Νικολέττα Μαρία αποφοίτησε από το τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και ως εργοθεραπεύτρια, κυρίως με παιδιά με νευρολογικές και αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες. Εκπαιδεύεται στην παρέμβαση Αισθητηριακής ολοκλήρωσης (S.I. Sensory Intervention), ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ, τη ΔΑΦ, τη θεραπεία μέσω του καθρέφτη (Mirror Therapy), τη δυσφαγία και την παρέμβαση μέσω Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης. Έχει πραγματοποιήσει κλινικές ασκήσεις σε διάφορα πλαίσια, όπως το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, το τμήμα εργοθεραπείας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και το τμήμα εργοθεραπείας στο ΚΑΤ. Το 2018 ολοκλήρωσε δίμηνη εθελοντική εργασία στο τμήμα εργοθεραπείας της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Επιπλέον, παρείχε εθελοντική εργασία για αρκετό διάστημα σε κέντρα ειδικών θεραπειών, στα οποία εκπαιδευόταν υπό την εποπτεία έμπειρων θεραπευτών και συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές θεραπείες.

ΓΚΟΥΑΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Γκουαστέλλα Κατερίνα – Λογοθεραπεύτρια

Η Γκουαστέλλα Κατερίνα είναι απόφοιτη του τμήματος λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα. Για διάστημα  5 ετών εργάστηκε ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και σε ιδιωτικά κέντρα θεραπειών ως λογοθεραπεύτρια, σε ατομικές θεραπείες, αλλά  και σε ομαδικά προγράμματα.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια, μεταξύ των οποίων είναι το «Γλωσσικό Πρόγραμμα Makaton» σε βασικό επίπεδο και σε επίπεδο εμβάθυνσης, καθώς και τις ημέρες μελέτης για την παράδοση εργασίας με σκοπό να γίνει περιφερειακός βοηθός για το πρόγραμμα αυτό, το βιωματικό  σεμινάριο  «Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα» (CBD method), το επιμορφωτικό σεμινάριο «Στοματοπροσωπικές Ασκήσεις, Μυολειτουργική Αποκατάσταση» και το σεμινάριο «Οι βασικές αρχές της σίτισης». Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει κι άλλες εκπαιδεύσεις σχετικές με το Φάσμα του Αυτισμού και τις Μαθησιακές Δυσκολίες.

Τέλος, παρακολουθεί εποπτείες από την αρχή της επαγγελματικής της καριέρας έως και σήμερα.

ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΙΝΑ)

Πατσαρίνου Τζίνα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Τελ. Ψυχοθεραπεύτρια

Η Τζίνα Πατσαρίνου είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Συμβουλευτική ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία και την Εργασία». Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ).

Από το 2014, εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Επιπλέον, συντονίζει ομάδες με γονείς και παιδιά και διοργανώνει σεμινάρια ψυχο-εκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Από το 2018, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες γονέων. Φέτος, συνεχίζει να παρέχει συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες. Επιπλέον, παρέχει παιδοψυχολογική εκτίμηση και υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους στο φάσμα του αυτισμού, με δυσκολίες στη συμπεριφορά, την κοινωνικοποίηση, φοβίες, γενικευμένο άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα λόγου.

Έχει ολοκληρώσει τον πρώτο χρόνο εκπαίδευσης στην Παιγνιοθεραπεία. Κατέχει πτυχίο Marte Meo Practitioner, εκπαιδευόμενη στη Marte Meo Hellas, Marte Meo International, Δίκτυο Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Brace. Συμμετείχε στο μονοετές σεμινάριο με θέμα «Απώλειες στη ζωή παιδιών, οικογενειών και κοινοτήτων: Ψυχολογική στήριξη και ενδυνάμωση» της Μέριμνας (Εταιρία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και τον θάνατο) όπου εξακολουθεί να δραστηριοποιείται εθελοντικά. Επίσης, εθελοντικά συνέβαλλε για τρία χρόνια στο «Μαζί για το παιδί – 11525», γραμμή ψυχολογικής στήριξης μέσω τηλεφώνου ή δια ζώσης σε παιδιά, εφήβους και γονείς.

Είναι τελειόφοιτη ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και συγκεκριμένα, στο κλινικό συνθετικό μοντέλο S.A.N.E. (System Attachment Narrative Encephalon). Τέλος, με ομάδα συναδέλφων, έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ποιοτικής έρευνας στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Διαλογικού Εαυτού (11th International Conference on the Dialogical Self, Βαρκελώνη, Ισπανία, 2021).

ΚΑΖΑΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Καζαμία Βασιλική, Εργοθεραπεύτρια

H Καζαμία Βασιλική είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Αθήνας. Κατά τη φοίτησή της στο ΑΤΕΙ συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, μέσα από το οποίο έκανε μέρος της πρακτικής της άσκησης στο νοσοκομείο Sodersjukhuset Hospital, Department of Hand Surgery και στο κέντρο αποκατάστασης Rehab Station Stockholm. Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Karolinska Institutet της Σουηδίας με θέμα «Community- and Home – based rehabilitation – Cultural perspectives» και «Analysis of literature from an occupational perspective». Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ίδρυμα, εκπονώντας ερευνητική πτυχιακή εργασία με θέμα: «Διερεύνηση της κλινικής συλλογιστικής των εργοθεραπευτών στην Ελλάδα».

Αναφορικά με την κλινική εμπειρία, έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις, όπως το εθελοντικό πρόγραμμα με θέμα: «Άσκηση και βελτίωση της κίνησης μέσα από την  χρήση Υποστηρικτικής Τεχνολογίας». Το πρόγραμμα διοργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου, διήρκησε ενάμιση χρόνο και απευθυνόταν σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Επίσης, έχει εργαστεί σε παιδιατρικά πλαίσια για τέσσερα χρόνια ως εργοθεραπεύτρια με παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα, αυτισμό, παιδιά με ψυχοκινητική καθυστέρηση, καθώς και ελλείμματα αδρής και λεπτής κινητικότητας. Τέλος, επιδιώκοντας να εξελιχθεί επαγγελματικά και γνωστικά πάνω στο αντικείμενο, συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Λιβανού Κυριακή – Λογοθεραπεύτρια

 Η Λιβανού Κυριακή είναι απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ηπείρου, στα Ιωάννινα. Το τρέχον χρονικό διάστημα πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of Nicosia, στον κλάδο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Επιπλέον, είναι κάτοχος πιστοποίησης της γνώσης του Συστήματος Γραφής & Ανάγνωσης Τυφλών BRAILLE. Έχει εργαστεί σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα θεραπειών στην Αττική, αναλαμβάνοντας ποικίλα περιστατικά, αλλά και ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε σχολεία. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την αξιολόγηση και την παρέμβαση στον τομέα της Λογοθεραπείας. Κάποιες από τις εκπαιδεύσεις είναι η Βασική κατάρτιση στο Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS, το Βασικό Σεμινάριο του Γλωσσικού Προγράμματος ΜΑΚΑΤΟΝ, Σεμινάριο στην Εντατική Αλληλεπίδραση Intensive Interaction, το Palin Parent Child Interaction Τherapy για τον τραυλισμό, ενώ έχει παρακολουθήσει Εποπτείες Αναπτυξιακής Λογοθεραπείας και Εποπτικά Σεμινάρια Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής (Αξιολόγηση και Παρέμβαση) που αφορούν την Καθυστέρηση Λόγου και Ομιλίας, τις Αρθρωτικές και Φωνολογικές Διαταραχές, την Βαρηκοΐα, τον Τραυλισμό, τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), τις Μαθησιακές Δυσκολίες, την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή (SLI) και τις Νευρογενείς Διαταραχές Επικοινωνίας, καθώς και το Workshop Θεραπευτών Ένταξης (Συνοδούς) Παιδιών με ΔΑΦ.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΟΛΟΒΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ, SI

Η Καλογιάννη-Κολοβού Στεφανία αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Εργοθεραπείας στην Αθήνα. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια σε κέντρα ειδικών θεραπειών παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει εκπαιδευτεί και στους τρεις κύκλους της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (SI- Sensory Intervention) και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με θέμα την αισθητηριακή ολοκλήρωση. Έχει εμπειρία με παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως αυτισμό, δυσπραξία, ΔΕΠ-Υ, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, παιδιά με ψυχοκινητική καθυστέρηση, καθώς και με παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αδρή και λεπτή κίνηση. Στις θεραπείες της εντάσσει τις τις αρχές της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, της εντατικής αλληλεπίδρασης, τις βασικές αρχές της εργοθεραπείας για την εμπλοκή σε έργα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάλογα με την χρονολογική ηλικία, το σύστημα PECS, MAKATON κα. Τέλος, αυτή την περίοδο παρακολουθεί το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑΚΟΥ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Στρογγυλάκου Μαρία, Φιλόλογος

Η Στρογγυλάκου Μαρία αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Είναι φιλολόγος με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και έχει πολυετή εμπειρία με μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς και με παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δυσγραφία, ΔΕΠ-Υ, δυσαριμθησία. Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του ΕΚΠΑ. Επιπλέον, είναι κάτοχος πιστοποίησης της γνώσης του Συστήματος Γραφής & Ανάγνωσης Τυφλών BRAILLE και έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση σε μονάδες Ειδικής Αγωγής. Στις μεθόδους διδασκαλίας της χρησιμοποιεί εξατομικευμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δυσκολίες του κάθε μαθητή και παρέχει έτοιμο υλικό προς διευκόλυνση όλων των μαθητών. Τέλος, έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την Αρχαία και Νέα Ελληνική Γλώσσα, τις μαθησιακές δυσκολίες και ό,τι σχετικό με την Ειδική Αγωγή.